Thursday, December 16, 2010

cite aku mase balik ari 2.......ish3...

as salam..

hmm....kali nie aku nak bercerita tentang masa aku balik dari Alor Setar nak ke KL. aduh..aku ingat aku gembira la naik keretapi kali nie walaupun aku naek sorang. ok la. mase aku naek ketapi kat AS 2, aku agak menanti2kan kedatangan seorang mamat. jeng jeng jeng. ahahah....bukan mamat sembarangan. mamat nie first time aku jumpe mase aku nak beli tiket ari 2. hmm....aku tau name, bile die lahir tapi xtau die blaja kat mane. xsalah aku, umur die ala2 dua tahun lagi 2 tua dari aku. nak kate hensem, boleh la. tapi muke budak baek, that's for sure. mase aku beli tiket ari 2, aku berdiri belakang mamat nie. sape sangke yang destinasi die same ngan aku, dan pada hari yang same. aahhaha....tapi sadly yang mamat nie xdok dekat ngan aku. die dok jauh nun kedepan dari tempat yang aku duduk. how's that?

xpe la. at least die dok ngan sorang budak edu nie. aku kenal die sebab die satu kelas and penah couple ngan coursemate aku. aduss!! xpe la. pas2, aku wonder sendiri, sape yang agaknye akan duduk sebelah aku? aku harap perempuan la, jangan lelaki. aku ade peristiwa pahit sikit mase naek train nie and pd mase yang same, ak dok ngan laki. rase xmau nak ingat da....huhu...

ok, bile train sampai kat Gurun, ade orang naek but xde yang dok sebelah aku. xpe la. aku relax lagi. bile sampai kat Sungai Petani, ades! orang yang dok sebelah aku da ade. and LELAKI! benci btol. xpe la. aku xkesah lagi coz nampak laki nie cam baek and cam menyampah ngan aku so who cares? muke ble tahan hensem. tapi mase die nak dok kat tempat die 2, aku nak bagi laluan kat die, tapi barang aku plak yang jatuh. malu giler!!

lepas 2 die xde. g mane ntah. aku plak fikir camne xnak halang laluan yang sedia kecik 2. so aku pun humban la aku punye bag yang ade laptop 2 kat tempat simpan barang atas kepale. pas2, mamat 2 datang. aku buat la muke aku yang selamber 2. sepanjang duduk ngan die, hishh...xtau la...rase xselesa giler. memang la aku ni pantang sket tengok mamat hensem but mamat nie aku xske. aku tau die pon xselesa dok ngan pompuan tp hello, macam la aku selesa sangat dok ngan ko.

walaupun die banyak cakap dengan aku, aku xcakap sepatah pon dengan die. satu2nye benda yang klua dari mulut aku adelah 'oh!'. tu je. aku banyak mendiamkan diri. malas nak cakap. lepas tu, mamat nie ske plak sambil dengar lagu, die humming. aku da la sedaye upaye nak tido. perjalanan kali ni menyebabkan aku tido sekejap giler. dalam berape jam ntah. sejam dua kot. huishh sabar je la. aku bukan nak mengutuk die tapi nak memperkatakan perkara yang benar. ohoho....xble blah ayat aku. ape2 pon, arap2 lepas nie xjumpe die da. cukup la sekali. semua tu pengalaman semata2. huhu....

sampai sini je catatan aku buat kali nie. mungkin laen kali, ade cite yang aku nak share dengan korang. who knows? :D

as salam...

Saturday, December 11, 2010

the end of the journey.....u know, for the third semester? :P

As salam

well well well! seronoknya dah habis exam dan habis semester nie. Sape sangke yang semester 3 nie berlalu dengan cepatnye? sampai xterase langsung. huhu...pejam celik, pejam celik...semester 3 sudah pun berakhir.

yang paling seronok sekali mesti la sebab.......EXAM DA HABIS!!!! YEAHHHH!! ahahha....sorry. i'm too excited when it comes to final examination. Even though i can't do my very best this year, but i hope i can get good result. and who knows, maybe i will enter the dean's list.(cam confident je... :D)


oh ye. ada benda lain yang menyebabkan keseronokan aku cacat sikit. semalam aku check portal uum. then, dapat tau yang aku kena bayar lagi RM75. rase nak $%^%^(&^# je semalam. tapi bile da consider kewarasan, rupe2nye baru la kitorang faham. sebab kami duduk bertiga, bukan berempat. kalau ikot sistem universiti, yang duduk berdua kene bayar rm375, yang bertiga kena bayar RM300 dan yang berempat kene bayar rm 225. can u see the difference? of course.

well, kitorang tak mintak pun duduk bertiga. sistem pengurusan sendiri yang da tetapkan. lagipun, rumate kitorang yang lagi satu tu tak dapat dikesan. rasenye sebab da abis sem. tapi takkan la sistem pentadbiran tak boleh detect yang pelajar die da abis sem ke belum. pelik la.

hmm....yang membimbangkan aku sekarang nie, kalau yuran pengajian plus yuran penginapan tak dibayar, maksudnya kalau ada ape2 utang dengan uum nie, keputusan untuk final examination tak boleh tengok la. adess! sedih btol. macam salah kitorang plak. da la uum nie suke bagitau benda last2 minute tau. xpaham aku.

rm75 tu boleh je nak bayar. tapi di kala darurat nie, macam mane agaknye nak bayar? kekekeke....kene mintak duit jugak la. nampaknye aku nie ske abiskan duit orang. huisshh...bahaye2....kalau kaye xpe. hihihihihi..........

petang nie aku akan berangkat pulang ke Kuala Lumpur setelah menghabiskan masa selama 3 minggu kat sini selepas kali terakhir aku balik pada raya haji hari tu. insya Allah, kalau takde ape2, aku akan berlepas daripada Stesen Keretapi Alor Setar pada pukul 7.47 mlm. itupun, kalau die xdelay la masa berlepas tu (ish, cam flight plak....huhu...).


ape2 pon, selame sebulan aku tiada (mungkin la...:P), aku nak mengambil kesempatan ini memohon maaf kalau ada terkasar bahasa dan tersilap di mana2. i'm sorry if i hurt your feeling through my post. thanks for going through my blog. really appreciate it. see u soon.


As salam....

Tuesday, December 7, 2010

selamat menyambut Maal Hijrah 1432!

As salam....

Di kesempatan ini, saya ingin mengucapkan selamat tahun baru Hijrah. Dalam tahun baru nie, mesti kita semua ada azam yang ingin dicapai sepanjang tahun ini. Jangan terlalu memikirkan tahun baru yang biasanya disambut semasa 1 Januari. Tahun baru dalam kalendar Islam yang perlu diutamakan dahulu berbanding dengan kalendar lain.

Oleh itu, tanamkan azam yang anda ingin capai pada tahun ini. Insya Allah, dengan berkat kesungguhan dan kerajinan anda dalam melaksanakan apa yang perlu dilakukan tersebut berserta dengan doa kepada Allah SWT, azam anda itu akan dapat dilaksanakan.

Sampai di sini sahaja. Selamat Menyambut Maal Hijrah 1432......

As Salam...

Monday, December 6, 2010

just one more......clock is ticking....:P

As salam....

yay! ahaha....nampaknye tinggal satu paper je lagi sebelum semester nie tamat. Gembira rasanya dapat habiskan paper exam untuk sem nie. huh! Tak sangke betol paper untuk subjek2 sem nie amatlah susah. belum lagi masuk paper last. agak2 paper last macam mane ye?

baru-baru nie, aku exam dua paper. paper pertama paper untuk subjek Pengukuran dan Penilaian dalam Pendidikan. Overall bagi subjek nie pasal langkah-langkah yang perlu diambil sebelum nak buat paper exam. Nampak tak gambaran tu? Hehe.......oh, paper nie berlangsung masa 2hb Disember. Paper nie nak kata susah, boleh la sebab paper nie sepatutnye kitorang amik mase semester 5 nanti. Tapi disebabkan tak cukup jam kredit, so kene amik jugak la paper nie. Bagi aku, paper nie agak susah sebab masuk pasal pemansuhan UPSR dan PMR. Well, aku tak baca langsung pasal benda tu so tak boleh la nak jawab sangat.

Paper seterusnya which was berlangsung 4hb ialah paper untuk subjek Personaliti. Dari nama subjek tu, mesti korang da boleh agak subjek nie berkenaan dengan ape? Yes! That's right. Belajar mengenai personaliti manusia. Tapi kebanyakannya berdasarkan teori la dan juga kecelaruan personaliti yang ada kat dunia nie. Bagi pendapat aku, paper bagi subjek nie agak mudah berbanding dengan paper Teori dan Praktis Kaunseling sebelum nie. Lagipun, bagi dua2 paper nie, kami menggunakan lecturer yang sama. So, soalan dia kitorang expect mungkin lebih kurang sama je susahnya. Tapi ada yang kata Teori lebih senang. Tapi bagi aku, Personaliti lebih mudah bagi aku untuk menjawabnya.

Ape2 pun, aku tak rasa boleh kekalkan pointer seperti sebelum-sebelum nie. Sebabnya, semua subjek semester nie agak susah. Paper yang kitorang expect cam boleh jawab pun rasa cam kantoi je jawab. Ape2 pon, aku redha dengan sume nie. Sekarang nie pun hanya boleh bertawakal kepada yang Maha Esa. Lagipun, aku semakin main-main semester nie so sebab tu aku rase aku xdapat nak kekalkan pointer. Sampai sini je ye penulisan aku untuk pagi ini. Terima kasih kerana sudi membaca. :D

As Salam...

Monday, November 29, 2010

paper hari ini............Kesusasteraan Melayu.....

salam.....

hari ini merupakan paper ketiga bagi peperiksaan semester tiga ini. overall, boleh la. tapi malangnye, masa yang diberikan langsung tidak mencukupi. sepatutnya, pihak HEA kena bagi masa kat pelajar-pelajar yang amik subjek ni untuk siapkan exam 2. sebab ada 4 esei tapi masa yang diberikan hanyalah 2 1/2 jam.

aku hampir-hampir tak sempat nak tulis bahagian yang terakhir. Alhamdulillah, aku sempat nak menghabiskan ayat-ayat terakhir dalam kesimpulan bagi esei keempat. walaupun aku da hantar paper 2, perasaaan lega 2 ada tapi pada masa yang sama, masih tidak yakin dengan jawapan yang aku da buat tadi. pelik kan?

walaupun aku da berusaha membaca apa yang patut dibaca tapi masih lagi tak confident. well, nak buat macam mane? perkara yang da berlalu tidak perlu dikenang kembalik. huhu....hmm..lepas nie, ada paper pengukuran pulak. paper nie akan berlangsung dalam masa 2 hari lagi. aku tak start lagi bukak buku dan mengulang kaji pelajaran. walaupun bendanya xbanyak, tapi xpasti lagi boleh hafal ke tidak.

dengan gangguan dalam bilik lagi, aku memang tak boleh belajar. hanya bunyi yang sedikit je boleh ganggu konsentrasi aku. kalau bunyi itu datang daripada orang yang aku ok, aku memang tak kisah. tapi kalau datangnye dari orang yang aku xske, yang tu memang MENGANGGU!

ape2 pon, sampai kat sini je ye hasil penulisan saye. doakanlah saye berjaye dengan cemerlang. doakan juga saya dapat kurangkan perasaan benci yang bersarang dalam diri. kalau anda ada ape2 nasihat, boleh letak kat ruangan komen ye. thanks..

salam...

Thursday, November 25, 2010

pApEr HaRi iNi....tEoRi pRaKtIs KaUnSeLiNg

salam...

hari ini merupakan kertas peperiksaan bagi subjek teori dan praktis kaunseling. agak-agak boleh jawab tak? memang tak boleh sangat. why? well, soalan bahagian A boleh la jawab and yang tu pun sipi-sipi je boleh jawab. tak tepat pun apa yang aku jawab tu. haishh!!

tapi bila sampai kat soalan bahagian B which is soalan esei, whoa! memang xboleh nak jawab! dua-dua soalan tentang peranan kaunselor dan perhubungan dengan klien. what the heck? memang aku tak boleh jawab. da la aku tak baca sangat bahagian tu. aduhhhh....

nampaknya, bukan aku sorang je yang tak boleh jawab, kebanyakan daripada kawan-kawan yang satu course tak boleh nak jawab. sebenarnye soalan 2 tak susah pun. cuma soalan tu memang tak dijangka akan masuk dalam bahagian esei. we thought that this questions akan masuk dalam bahagian A which is soalan struktur. siapa yang boleh jangka yang soalan tentang peranan kaunselor akan masuk kat bahagian B?

before this, aku boleh lagi goreng isi-isi utama tapi bagi tajuk ni, langsung tak boleh. kenapa ye? aku sendiri pun tak tau. habis la aku semester ni. mesti kantoi punye la. ni baru dua paper, belom lagi masuk paper yang seterusnya. paper seterusnya lebih hot dan maybe lebih susah. harap2 tak la ye. sampai sini je ye.

salam.....

Wednesday, November 24, 2010

exam...exam...exam...

salam...

sekarang nie di Universiti Utara Malaysia, kami sedang melalui fasa peperiksaan. hmm..macam mane nak cakap ye? sangat chaotic maybe? sebabnye saya tidak membaca buku. huhu....aku bukan la pelajar universiti yang rajin and i admit it. asyik berfacebook dan berchatting. don't get me wrong because i'm just chatting with my friend who lives in another building. that's all. save my credit.

well, supposely this is the time i should do my revision. i mean almost final revision. the time is 1.08 in the morning and i'm the only one who still staying up. huh! bukan la aku xnak revise balik ape yang aku blaja tapi aku masih tertanye2 macam mane aku blaja nak bagi ingat. orang lain da start revise dari semalam. aku? baru hari ni abis tulis nota. kalau aku nak senang ingat, aku kene buat nota. tapi xmenjadi plak kali nie. musykil2.

so aku rase aku tau mane silap aku. dulu, masa aku buat nota, aku fokus dengan ape yang aku tulis then aku bace balik. tapi sekarang nie, aku tulis nota sambil facebook, xfokus, fikiran menerawang entah ke mane. macam mane la aku nak dapat good result macam nie?

hmm...lagi 1, aku da la banyak mulut time2 exam nie. asyik mengutuk orang je. xbaek btol aku nie. sepatotnye aku jaga mulut kan. aku bukan la sengaje nak mengata, mengutuk, mengumpat orang tetapi apabila sesuatu benda yang x kena berlaku depan mate aku, mulut aku memang automatically akan bercakap. dan percakapan itu juga x sedap didengar. bukan la aku mencarut atau ape2 pon. aku cume cakap sahaja tapi mungkin dengan cara yang kurang sesuai.

aku nak minta maaf kepada sesiapa yang terasa dengan perbuatanku selama ini. aku memang xbaek. sorry! hmm....sekarang nie aku patotnye mengulang kaji pelajaran. ingin aku tegaskan sekali lagi, ulang kaji pelajaran! susah la jadi seorang aku nie. tak boleh nak bergerak sendiri tanpa ade yang menggerakkan. susah, susah!

sampai sini je la ye...xtau nak cakap ape da....rasenye da sampai tahap merepek da nie. minx maaf banyak2. jumpe lagi ye. insya Allah....

Thursday, October 28, 2010

self-concious vs unconcious??

ok la, ari nie aku nak bercerite sket pasal perasaan self-concious dengan unconscious...actually topik nie baru je bbebrape minit aku dapat. hasil daripada observation dan pendengaran aku.

aku terdengar rumate aku bercerite pasal program di mane mereka nie jadi ajk. dengar2, T-shirt untuk program 2, diorang akan dapat pagi program 2. so of course la baju 2 akan ade garis lipatan. rumate aku kate " xkan la nak pakai baju 2 terus, balik dulu nak iron 2 ble?" ini merupakan ayat saya sendiri tapi diinterpretasikan melalui pendengaran.

okay, kat sini kite boleh lihat yang perempuan merupakan self concious. ape2 saje yang melibatkan pemakaian, make-up, aksesori dan sebagainya, memang amat dititikberatkan. aku sendiri xpaham. FYI, aku bukan seorang yang terlalu mementingkan pemakaian, make-up whatsoever. xpenah lagi la. g mane2, aku sempoi je. orang laen yang jalan ngan aku mesti malu sebab aku terlalu sempoi. well, aku da macam 2..xboleh la nak buat ape kan? hehe...

tapi berbeza dengan orang laen, aku tengok, terutamanye perempuan la, terlalu menitikberatkan penampilan walaupun hanya nak ke kafe. aku tau la kolej aku sebelah menyebelah je ngan kolej lelaki tapi no need la nak terlalu berpenampilan macam nak keluar pergi tempat yang jauh. yerrrrrr....

berbeza dengan lelaki yang memang jenis tak kesah, diorang akan gamble je pakai ape2 yang diorang berkenan. cume ade segelintir lelaki je yang akan pakai smart2. contohnya, kalau lelaki 2 da sejak azali lagi da diajar pakai smart, lelaki yang metroseksual dan mungkin juga gay. 2 je la kategori lelaki2 yang smart bagi aku. ke ade yang laen? well, judge it by yourself. oh ya, by the way, golongan lelaki nie memang sesuai dikatekan unconscious sebab diorang nie g mane2 pon xkesah nak pakai baju ape...haishh!! ahaha.....bye, salam...

Saturday, October 23, 2010

sEnI rOtAn.....mmg best!!

seni rotan memang best! ahaha....berape kali ntah aku nak ulang? hmm.....actually, aktiviti aku ari nie lebih berkisar tentang ilmu persilatan. buat pengetahuan semua, aku masuk ko-k silat gayong. well, actually ari nie da bengkel pemantapan senjata wira dan srikandi gayong. wah, cam gah je bunyinye ye. aahah....sebenarnye, xramai pon datang. xsampai 30 orang. w/pon xsampai 30 orang, memang kitorang have fun giler ari nie. pada mase yang same, dapat ilmu baru. yeah!


Depan : Juliana
Belakang : Syawal, aku, Lienie, Nora ngan Ana

gambar first yang korang tengok nie merupakan masa pendaftaran peserta. hmm...disebabkan kami xramai, so kami buat pendaftaran yang simple2 je....huhu...masa nie kire pendaftaran dan minum pagi. kitorang kene minum pagi dulu coz bile da bukak gelanggang, xboleh nak makan dan minum da. yang depan sekali nie merupakan pengarah projek bagi bengkel nie. name die Juliana and she's the best! hah, perasan x Ana xpakai baju silat? die xjoin bengkel nie namun disebabkan die salah seorang daripada AJK, die datang la jugak bagi menguruskan pendaftaran. lagipon, petang 2 die ade hal, so dats why die xpakai baju silat.




gambar nie plak mase kitorang buat warm-up before nak start buat ape2 pon la. penting bagi elak cramp. bahaye oh. w/pon PKU dekat je, tapi kite xnak amik risiko kan??



mase nie cikgu bagi taklimat pasal cara yang betul untuk pegang rotan 2. kalau pegang rotan 2 dengan care yang salah, nanti benda laen yang kite nak buat pon jadi salah. lagi 1, nanti kite jugak yang sakit klu kite xtau care pegang rotan yang btol.




mase nie cikgu mail tunjukkan care yang btol nak fight gune rotan. hehe...aku buat banyak kali pon, rase xbtol lagi. huhuh......cikgu nie memang baek btol. tapi die memang pantang klu orang xikot ape yang die ajar. huhu....aku kene da sekali. xmau la kene lagi. malu seh!!





nie dia para wira dan srikandi kite! ahaha....smart x kami?? seronok bile buat ramai2...huhu....




nie lagi 1 gambar.....




me fight with ina. ade gaye macam pahlawan x? hehe.....




yang nie mase majlis penutupan. yang pakai baju biru 2, En Fairus Abd Majid, penyelaras bagi unit seni bela diri UUM pas2 yang menyambut tangan En Fairus 2 cikgu saya yang bernama En Ismail bin Ibrahim.




mase nie jugak, kami sempat raikan bday abg Nahar a.k.a cikgu silat gak la. tapi die kire senior la kat UUM nie. huhu...da abis blaja xsalah aku. huhuhu.....



Aku, Nora dan Ina

nie adalah muke2 yg gembire lepas abis bengkel. memang penat but best! cikgu siap bawakkan kitorang bubur lagi untuk minum petang. Isteri En Fairus plak bawakkan pisang goreng. huhu...aku sempat makan 1 je pisang goreng 2.


ape2 pon, event yang berlaku ari nie memang best! di samping dapat ilmu, dapat kenal lagi budak ko-k aku dengan lebih baik and rapatkan lagi hubungan yang sedia rapat. Peace!


Wednesday, October 20, 2010

don't force me...i don't like it...

perasaan aku sekarang nie bengang yang teramat, sangat tidak puas hati, dan semua perasaan marah, benci dan segala yang negatif la tengah bercampur-baur dalam pemikiran aku ni. sume sedang mengalir dalam sistem badan aku. kenape?

well, pasal ape lagi kalau bukan pasal add subject nie? ape la yang susah sangat dengan add subjek nie sampai diorang nak paksa2 kitorang nie amik bende yang same? aaarggghhhh!!! aku geram!! aku geram!! aku da susun jadual ikot keselesaan aku, ikot mase yang aku kehendaki. then, lepas 2, kene tambah lagi subjek. subjek 2 plak kene buat sesi. da 3 subjek yang aku kene buat sesi. bayangkan, 1 subjek 2 at least nak kene jalankan 6 hingga 12 sesi. boleh ke ak bertahan macam 2?

lagipon, subjek2 yang diorang prefer untuk amik nie bukanlah subjek sem 4 tapi subjek sem 6. Gila! sume nie memang gile! why? why? why? aku masih xpaham kenape kami nie xdiberi kebebasan untuk add subjek sendiri? subjek yang kami rase boleh bawak. aku jugak masih xboleh terime alasan yang mengatakan kalau kami xamik serentak, dikhuatiri subjek 2 da xde. haishhh.....kalau da kate ditawarkan mase sem 6, masih xde lagi ke kelas dibukak untuk sem 2? giler la!!

pas2, mase meeting semalam, diberitahu bahawa edu kaunseling memang wajib buat ROS walhal, masa kitorang awal2 masuk dulu, terang2 kate ROS xde. memang giler. lepas 2, kitorang gak kene amik pendidikan kewarganegaraan yang pada asalnya hanya edu moral saje yang amik. memang 'best'!! dan ari nie aku dapat lagi 1 berite. well, impaknye bukan kat aku je la. maybe kat sape2 yang amik subjek asas keusahawanan. aku dapat tau sem depan merupakan sem terakhir paper asas keusahawanan jadi paper objektif. bile aku naek sem 5 nnt, paper nie mungkin akan jadi paper struktur dan esei.

sejak bile plak tukar sistem nie? kate universiti pengurusan terbaik. kalau ye pon nak buat perubahan, buat la perlahan-lahan, bukannya drastik macam sekarang. aku seboleh2nya nak ubah persepsi aku kat universiti nie agar persepsi aku jadi lebih baik. tapi ape yang aku dapat? hanye tambahan daripada persepsi negatif aku tadi. kalau macam nie la, memang first impression aku terhadap universiti ni sampai bile2 xkan berubah.

-aku yang kecewa-

Tuesday, October 19, 2010

x berkembang otak aku

memang xberkembang pon. kenape aku cakap macam 2? well, macam nie. dalam uum nie, sume pelajar kene add subjek sendiri. well, that's fine la kan. so maknenye kat sini, kite ble add subjek yang kite suke and xkesah la dari sem bape pon. ok la. mase add subject ari 2, ak da susun jadual baek punye bagi sem 4. alih2, diorang nak ubah balik jadual aku. aaaarrrrggghhhh....xmau xmau!!

sepatutnya sem 4 nie, aku amik kemahiran kaunseling kelompok dan kemahiran menolong. tapi aku xmau full sem depan nie. da la mase aku sem 2, kelas ari2 kul 8. xde langsung mase utk berehat. tapi orang kate mase belajar nie la kite nak kene pulun abis2an agar dapat keputusan yang cemerlang. well, sape xnak kan? aku pun mesti la nak jugak. tapi kalau sistem macam nie, susah la.

da la sem 4 nie sem xbape nak panjang nak banding ngan sem2 yang ganjil. haishh!!! tension2. kenape la buat sistem kami mesti 1 kelas? actually, da banyak subjek yang die bukak 2 kelas. tapi disebabkan oleh ade 1 subjek 2 hanye bukak 1 kelas n kebetulan plak bukak ari selase, so nak xnak kene 1 kelas gak ngan sume edu kaunseling. masalah yang laen plak timbul. ape masalahnye? ak, aimi, eza n fiey da amik pengukuran dan penilaian dalam pendidikan sem nie. so diorang yang laen da jaoh ketinggalan dan kami da advance. bagi yang amik sosiolinguistik plak, diorang pon da jaoh ke depan dari kami yang xamik lagi nie

bagi yang da amik tatabahasa 2, diorang pon da jaoh kedepan. so sekarang nie, mereka2 nie anggap kami la yang bermasalah dalam hal nie sebab amik subjek xsame ngan orang laen. laaa, nak buat macam mane? macam la kami nak amik dulu dari orang laen. aku bukan ape. aku amik subjek sem 5, sem 6 sebab nak cukupkan jam kredit je. kang xcukop jam kredit aku, macam mane aku nak graduate nanti? ishhhh!!!

lagi 1, tadi da perjumpaan ngan encik azmi. hmm...ok la. die cakap pasal bende2 kaunseling nie. actually, aku bukannye paham sangat pon sebab aku banyak ketawa. hehee.....oh ye, lagi 1 yang aku xpuas hati, kenape edu kaunseling da ROS gak?? waaaaaaaaaaaa............geram btol!! bagi yg xtau ape i2 ROS, ROS 2 ialah Rancangan Organisasi Sekolah (ROS). ROS nie macam kite nak blaja bagaimana cikgu mengajar la. macam2 la lagi. aku pon sebenarnye bukan jelas sangat pasal ROS nie. huhuhuhu...

ok la. sampai sini je la. ak malas nak cite panjang2. nanti makin meleret plak. lagipon, mampos aku kene bicara kat mahkamah pelajar kang. huhuhu...

P/s : kenapa tajuk aku macam 2? well, disebabkan kami duduk 1 kelas, otak kami xberkembang la coz asyik jumpe muke yang same....huhu....

Monday, October 11, 2010

hmmm....insaflah

memang patot aku kene insaf. why? because i have examination (or should i call it quiz?) tomorrow! sigh~ bile la aku nak start membaca nie? da la paper nie laen sket. ape yang laen? laennyer sebab paper nie mostly pasal macam mane nak buat kertas soalan, sediakan skema jawapan dan sebagainya la.

kedengarannya tak macam susah kan? well, kalau anda sendiri yang amik paper nie, especially bagi bakal2 guru di luar sana, anda akan tahu betapa susahnya paper nie. mungkin sebenarnya paper nie xbrape nak susah tapi kalau xpaham, mesti xtau nak buat. well, sume subjek memang macam 2 kan? kalau xpaham, macam mane nak jawab exam? haishh!!

tapi kan, kenape ak masih berblogging kalau nak exam esok? ahaha....sebabnye, aku xboleh nak bace. xtau kenape. kejap lagi da meeting untuk buat post-mortem jamuan raye ari 2. agak2 nye macam mane la malam nie ek? mesti banyak luahan rasa tidak puas hati yang akan dilontarkan. ish..aku da la xsuke kalau keadaan macam nie. rasa sangat la xselesanya.

hmm....kite tengok la macam mane ye malam nie. harap2 situasi yang terlalu emosi tidak akan berlaku. huhuhu....susah btol. ape2 pon, wish me luck 4 my exam/quiz tomorrow k. salam..

Thursday, October 7, 2010

selesai....

semalam merupakan hari yang paling pack bagi aku dalam sem ni. ohohooho...why? sebab kelas full and ada jamuan raya untuk dpp bank muamalat. haishh....sangat penat!

kelas da la full dari pagi ke petang, balik kelas kene siapkan kupon yang tak siap lagi, lepas tu, kene tolong biro makanan pulak settle kan makanan. sape sangke, budak2 muamalat nie turun awal dari masa yang dijangkakan. hujan yang turun semalam menyukarkan pergerakan untuk pendaftaran dan sebagainya. kesian jugak kat diorang nie especially yang chinese sebab diorang la antara yang terawal turun.

alih2, bagi memudahkan pendaftaran, disuruh tunjuk kupon je. cepat, mudah dan tak buang masa. hmm...bile da masuk part makanan, sangat chaotic!! aku yang tengok dari luar xboleh nak gambarkan keadaan mereka2 yang membuat kerja dalam khemah makanan 2. kesian plak. nak masuk tak boleh sebab crowded giler!! dan mereka2 nie tak sabar nak makan and makes that place more packed!! luckily, ada sorang budak ekonomi nie which is a chinese girl yang tolong selaraskan kitorang punye chaos 2. what a shame to our AJK's!

well, lumrahlah. kalau jamuan berskala besar sampai melibatkan 1000 orang dan AJK nye hanyelah 49 orang, mesti la tidak terhandle untuk kami mengawal mereka2 ini. tapi malangnya, ramai yang tak sanggup nak tunggu mengambil makanan sebab orang terlalu ramai. well, roommate aku pon xdapat makan sebab tak larat nak tunggu. sorang da buat muke kat aku, hmmm.....lantak die la. aku bukan nye malaikat yang boleh sejukkan ati semua orang. aku hanya manusia biasa.

ape2 pon, jamuan nie habis lebih awal daripada yang dijangkakan. Alhamdulillah. kitorang kemas2 pon, abis sebelum kul 12. aku balik, mandi dan solat Isyak, online jap, then, tido! wah, seronok btol dapat tido...ahahahaha.....

hmm....maybe bile buat post-mortem nanti, mesti kene marah. sebab tak bekerjasama, aku tak buat keje..huhu....nampaknye kene sedia mental lebih daripada fizikal. sebab klu mental xble terime, fizikal pon akan terima akibatnye juga. salam..

Tuesday, October 5, 2010

Big Bang Tell Me Goodbye MV + Lyric...

video

Tell Me Goodbye Lyric

Letting you go...(here's somebody...)
Letting you go...(here's somebody...)
Yo I got this, yeah
still thinking about this thing alot
you got me shaken up
(Please tell me there's a way)
And it got my head just spinnin' round round round round
(Please tell me there's a way)
Don't wanna take a fall
It's best to break it up
It's gonna be better for you, move on
(Please tell me there's a way)
Uh huh we break it break it
Or thought we make it make it
And now we cover it up


Girl I swear kimi no koto wo ichibyou demo
kanashimasenai yakusoku
mamoru tame ni wa mo moukoreshika
erabu michi wa nai kara

Baby aishita bun dake kizutsuketeshimau
and I've got nothing, nothing to say

Tell me goodbye, tell me goodbye
dakishimeta te wo
Tell me goodbye, tell me goodbye
hanasou
boku wo wasureru koto ni jiyuu ni naru nara Baby
Tell me goodbye, tell me goodbye

Girl you know kimi ga egao wo naku shitaku hodo
boku wa jibun mo semeru yo
nego semeru kotoba mo hikari sae mo
nanimokamo miushinau

Baby kono kuchibiru ga hanareta shunkan
I'll never find better, better than you

Tell me goodbye, tell me goodbye
dakishimeta te wo
Tell me goodbye, tell me goodbye
hanasou
soba ni iru koto dake ga yasashisa janai to Baby
Tell me goodbye, tell me goodbye

Yo and it's so, so
Sad it just ain't happening
Wish it could be better
Sorry to scrapping
But I just can't let ya
Shouldn't be less than happy
I said look at me
I couldn't live with myself seeing you lacking
The things you deserve
Baby you was a part?
Must believe that it hurts
that lead this world
I feel the aching through my body
it just takes a bigger part of me
to be let you go
I wish that weren't so...

kimi no koe setsunaku fade away...away-ay-ay-ay
kaze ni kakikesareteyuku stay...stay-ay-ay-ay

kore ijou wa I can't take it, sono namida don't cry for me
kimi no tame never look back again

Tell me goodbye, tell me goodbye
dakishimeta te wo
Tell me goodbye, tell me goodbye
hanasou
soba ni iru koto dake ga yasashisa janai to Baby
Tell me goodbye, tell me goodbye
Tell me goodbye
Credit: bigbangupdates.com
@BIGBANGINDO

Thursday, September 23, 2010

Maher Zain.....The New Addiction... ^_^



haha....statement aku masih tidak boleh blah. well, mengenai tajuk post blog aku untuk kali ni, aku nak cite sket pasal Maher Zain ni.

I'm totally addicted to him. oops!! let me rephrase. I'm actually addicted to his songs!! Love his voice very much. memang suare Maher Zain nie sangat sedap dan Alhamdulillah dia gunakan kelunakan suara die untuk ke arah kebaikan la. bukan cam penyanyi2 skang nie yang menyanyi hanye sebagai hiburan.

tapi Maher Zain ni datang dalam pakej 2 dalam 1 which is jarang la orang nak buat skang nie. lagu-lagu die menghiburkan but at the same time, sangat menyentuh hati. aku nie bukanlah orang yang cepat tersentuh hati sangat. tapi bila dengar lagu Maher Zain nie berulang2 kali, perghh!! Memang buat air mate aku mengalir seperti air terjun yang jatuh ke bawah (ayat aku masih tidak boleh blah).

walaupun album Maher Zain yang bertajuk 'Thank You Allah" nie released mase tahun 2009 tapi lagu die masih relevan pada masa skang. hehe...actually haruslah sebab tahun 2009 dengan tahun 2010 2 bezanye 1 tahun je. huhu....


lagu favourite aku dalam album Maher Zain nie yg menduduki tempat teratas dalam carta lagu aku ialah lagu 'Allahi Allah kiya karo'. lagu yang menggunakan bahasa Urdu (ala, bahasa yg ala2 Hindustan 2). lagu yang Maher Zain nie bawak memang best. aku dengar ulang2 pon xjemu. oh, lupe lak. die collaborate dengan sorang penyanyi yang bernama Irfan Makki. suare due2 memang best!!!



lagu yang menyentuh hati sehingga menjatuhkan airmataku (cehhh!!) ialah lagu 'Awaken', 'The Rest of My Life' ngan 'The Chosen One'. memang best!


another song is Barak Allah. yang nie bak kate ramai orang la (maybe datang dari Maher Zain kot, i'm not sure), lagu nie memang khas utk orang yang akan melangsungkan perkahwinan.


kalau hayati lirik2 dalam lagu nie, macam kite mendoakan kebahagiaan pasangan yang berkahwin nie la. something like that. huhuhu....

Monday, September 20, 2010

Three to go....

hah! agak2 apa yang three to go tu? kalau kawan2 terdekat, mungkin tau la ape maksudnye. hoho..maksudnye lagi tiga assignment lagi nak buat. satu da anta so da lega da kat situ. walaupun Encik Phat kate die nak semak sekali lagi (itu pun atas permintaan aku and rakan2....ceh, xble blah!). cume skang ni berharap agar Encik Phat tidak memulangkan kembali hasil kerja terbaik setakat ini kepada kami. tak larat da kami ni Encik Phat. nak buat pemikiran untuk 1 pantun pun susah, hmm....macam mane agaknye kalau aku jadi cikgu nanti?? Tidak! Tidak! Tidak!

giler aku dibuatnye. hohoho...seterusnya. Ermm.....assignment seterusnye pula perlu dianta pada hari selasa nie. Meaning, i don't have much time to do my assignment. soon, i will be mad i guess. ahahahaha.....

camne ye? due orang member aku da siap, sorang lagi tengah on the way menuju ke puncak penghabisan membuat assignment, aku masih lagi berada di garisan permulaan. aku sedang menanti sesuatu tetapi xtau ape. pelik aku. supposely boleh buat da coz bahan da ade. tapi penyakit aku datang balik la. penyakit yang semua orang ade. hah! penyakit apakah itu??

penyakit ape lagi?? penyakit MALAS la!! aku rase takde orang boleh elak penyakit yang aku rase da lame menyerang manusia2 di muka bumi ni, tak kire la yang masih hidup mahupun yang sudah meninggal dunia. haish!!!

well, i guess kene buat jugak la. kalau x, mane la aku nak rembat markah untuk subjek nie? aku confirm final exam aku kantoi. tapi ramai lecturer aku kate orang yang kate macam nie sebab die memang malas nak berusaha untuk final exam. dats why xboleh nak buat elok2. last2, markah pun kantoi gak. huhu...

ok la, sebelum repekan aku menjadi rapuan, eloklah aku mengundurkan diri. semoga berjumpe lagi....

Saturday, September 18, 2010

penatnye.....tensionnyer.....

salam. kita masih lagi dalam mood raye kan? so boleh la kalau nak ucapkan selamat hari raya. maaf zahir dan batin. mesti seronok raye2 nie pegi jalan2 uma member, makan2, gelak ketawa. but sadly, aku xdapat nak buat macam 2. mane tidak nyer, kene kemas rumah time raye pertame. ahaha...mesti pelik kan? aku pun jadi pelik gak. patot nyer raye pertama da rehat2 kan badan sambil couch potato depan tv. hoho....xboleh blah.

tapi kene kemas rumah pon, still dapat couch potato lagi. ehehe...amik kesempatan la. tapi baru seminggu raye, da kene balik kampus balik. benci aku!


xble blah aku. hehehe.....balik plak awal dari orang laen. abang n kak aku serta kawan2 aku pelik kenape aku suke sangat balik awal. orang laen memang pulun abis raye nie. aku plak xle nak pulun sangat coz aku rase raye tahun nie macam xraye je. hoho...orang laen seronok keluar g uma sedare, uma kawan2. aku? terperuk kat uma je la. lagipon, assignment aku berlambak2. tension aku dibuatnya.


empat assignment kene anta untuk bulan nie. pening2. macam mane la aku nak survive? baru satu assignment yang gerak nie. yang laen, mane gerak lagi. aku nie rase cam da jadi orang paling pemalas kat malaysia nie tau. kat uma malas nak buat keje, kat kampus nie xyah cakap la. lagi aku malas nak buat. nak2 lagi ada internet (w/pun xbape nak laju).

minggu depan da mid sem plak. adus!! naseb baek 1 paper je. tapi 1 paper je pon, lecturer tu ajar aku xberape nak paham. so nampaknye kene study hard la.


tapi aku tension2 pon, orang laen lagi stress dari aku. aku tension sebab aku xblaja. orang laen tension sebab blaja. orang laen ble blaja sampai kul 3, 4 pagi. tapi sayangnye, aku bukan orang macam 2. i mean, aku tido awal. kalau tido lambat pon, bukan sebab study tapi sebab maen games. hahaha.....giler aku. hmm....banyak sangat da aku merapu nie. terima kasih kerana sudi membaca (ade orang bace ke?? kekeke...)

Tuesday, August 24, 2010

busy like hell.....haishhh.....

busy busy busy......hoho....orang laen busy gak...mcam aku sorang plak yang busy. banyak lagi orang lain yang busy dari aku. well, mari aku cite pasal minggu nie. kite mulekan dengan ari ahad coz klu kat kedah, ari ahad merupakan ari permulaan bagi setiap minggu. hari ahad, presentation tatabahasa. well, da gak kesalahan yang aku buat. biase la kan, da lame xbuat analisis kesalahan bahasa, sekali kene buat balik, hah! sentap terus...hoho....naseb baek xde tutorial dis week...hoho..

ari nie ari isnin. w/pon klas 1 je ari nie, tapi ari nie da mesyuarat untuk follow-up keje2 biro untuk majlis buke pose kaunseling. aku sebagai setiausaha da 3 kali buat surat mintak peralatan, tige2 kene reject. alih2, die mintak pendrive aku je. hmm...better macam 2 lagi. huhu....pas2, ade assignment lak nak kene anta sok. ble plak aku lupe?? ish22.....naseb baek kene adjust sket je. klu kene adjust banyak, mati la aku....2 pon kene pass kat orang laen suh antakan.

ari selase. selase a.k.a esok, aku ade bengkel. bengkel latihan ketua paras kat dewan seminar A, pusat konvo. mati aku. pusat konvo aku tau, dewan seminar A aku xtau. huhu....gamble je la. bengkel nie aku dapat tau petang tadi. actually, aku tau awal da cume ari 2, die kate xberape nak wajib. alih2, diwajibkan coz arahan dari HEP. sigh!! kene pegi jugak la. da la bengkel 2 dari 8 pagi sampai 4 petang. petang 2 kene rushing coz nak prepare utk buke pose bersame persatuan kaunseling. aku rase keje aku da xde kot coz da settlekan sume (i think). huh....da la sampai kul 9. aku ingat aku nak larikan diri je. lepas makan, tros blah. hoho....jahat giler aku!!
ari rabu. yeah, ari rabu. pagi rabu aku ade mid sem untuk subjek teori dan praktis kaunseling individu. n then, supposedly group aku kene anta draf assignment Kesusasteraan Melayu. aku harap kitorang sempat la buat draf 2. klu x, aku takot en Phat xsempat nak semak kitorang punye draf b4 raye. sigh!!

ari kamis. ade mid sem gak untuk subjek Personaliti. n lecturer yang same gak. FYI, aku xde nota utk dibace 4 both subject yg aku nk exam nie. nak rembat kat sape ntah. hohoho.....tanye orang, banyak alasan yang diterima. susah btol. malam 2, aku da majlis berbuke pose gak. majlis berbuke pose silat gayung. aku jadi ajk protokol. naseb baek xyah jadi mc. aku da xlarat da aku rase mase ari kejadian. aku buat text mc je. naseb baek.

ari jumaat. finally, aku harap ari jumaat nie merupakan ari untuk aku berehat. harap2 xde la sebarang aktiviti yang menensionkan aku. xpe la kot aku busy minggu ni. lagipon, next week, aku da nak balik da. so, i'm just need to go through dis only one week period b4 i finally get my rest.....i mean REAL rest.....ohohoho.....

Friday, August 20, 2010

tired.....sigh!!

hmm.....i'm soooo tired sejak jadi fasi nie. huhu....amik ko. sape suh jadi fasi?? well, nak buat mcm mane?? da rezeki aku. hoho.....this 2 months, i will be sooooo busy. why?? sigh!! banyak bende nak kene buat. aku jadi setiausaha untuk majlis berbuka pose persatuan kaunseling, jadi ajk makanan untuk bengkel komunikasi, jadi ajk protokol untuk majlis berbuka pose silat. aaargghhh....bencinyer!! i have to keep my vow but it seems like i alredady break it. oh no!! aku da janji kat diri sendiri xnak aktif sangat dalam U nie. malas la katekan. huhu...orang laen sume berpusu2 nak jadi ketua 2, ketua nie, aktif persatuan 2, aktif persatuan nie. yeah, lagi 1, aku jadi ketua paras plak. xmau!!!! Great power comes great responsibility. and i don;t want to take the responsibility. i'm afraid i will let down their trust toward me if i've done something wrong. i don't know what to do. ohohoho.......

Wednesday, August 11, 2010

sElAmAt MeNyAmBuT rAmAdHaN aL mUbArAk!

hoho..xsangke da masuk 1 Ramadhan...pejam celik, pejam celik je da sampai bulan yang mulia ni. hmm.....ape persiapan anda semua nak menyambut ramadhan nie? saye pasti setiap orang ada cara tersendiri untuk menyambut ramadhan ni. muahaha...skema giler ayat aku! bile da masuk bulan ramadhan nie, aku da mixed feeling. first, aku sedih xdapat contact bapak aku untuk wish selamat berpuase....ohoho...actually, sebelum nie, xde plak aku wish kat bapak aku....hehe....tapi xpe la kan.

selain 2, aku rase seronok gak coz puase kan..skali setahun je beb....lagipon, sebelum nie, tyme aku ganti pose, orang laen sedap2 makan. hah, kali nie hampir semua orang xble makan..muahaha..ape2 pon, tyme aku dengar tazkirah semase solat tarawikh tadi, Nabi sendiri kate kebanyakan manusia kat muka bumi nie yang berpuase xdapat ape2 kecuali lapar, sama juga dengan kebanyakan orang yang beribadah pada waktu malam, mereka hanya dapat berjage malam sahaja.

maksudnye kat sini, kalau kite berpuase, menahan lapar dan dahaga je xcukop...kene jage mulut dan semua2 la. mungkin juga ade perkara2 yg xberfaedah yg dibuat semase berpuase juga akan termasuk dalam golongan2 nie la. bagi orang yang berjage malam plak, mereka nie berjage malam sebab nak tunjuk hebat dan sebagainye. n semua info nie bukan lah dtg dari aku. nie sume adalah pandangan beberapa orang ulama berdasarkan hadis Nabi 2. Selamat berpuase!!!

p/s : sorry xdapat nak cari hadis Nabi yang sebenar. yg di atas 2 merupakan luahan kembali setakat mane yang aku paham dari hadis 2. peace!!

Tuesday, August 10, 2010

eHek!! ko ingat aku ske???


ehehe.....cam panas jew bunyi nye?? actually, xla panas sangat......bnd nie ble diibaratkan makanan yg da sejuk, pas2 dipanaskan balik.....tp dlm konteks aku nie, bende yg da reda jd balik.....aaa....mcm 2 la lebih kurang...aku rase banyak kali da aku cite pasal nie...aku boring, orang laen pon boring...ade la cite pasal sorang kawan nie....xpayah la dimention namenye...kalau x mention pon, tau rasenyer.... nak dijadikan cite, hubungan yang sebelum nie agak suam2 kuku jadi panas mendidih plak. semua nie hanyalah disebabkan oleh satu perkara yang aku rase tersangat lah kecil. xluak pon makan sorang. macam nie citenyer. mase kelas Teori n Praktis Kaunseling, aku dapat 1 fon call yg tanya aku whether aku da amik slot utk TITAS or blom. then, aku kate la blom. so puan dari HEA 2 soh datang HEA utk pilih slot TITAS coz budak2 yang amik TITAS da due minggu xde fasilitator. which mean, aku dapat la jadi Fasilitator TITAS. huhu.....masyuk2!!! nway, kawan2 aku yang laen pon dapat gak.

nak dijadikan cerita, tyme kitorang anta borang nak jadi fasi 2, kami berempat anta skali ngan kawan sorang nie. kami xbgtau ngan die pasal fon call nie sbb takot die xdapat fon call dari HEA n then die kecewa plak depan kami or lebih tepat lagi, depan aku la. dats why la aku xbagitau die. lepas 2, bile die dapat tau kami dapat n die pon dapat, ble plak die tanye aku yg kol tadi 2 HEA ke?? da die xangkat, pas2 nak salahkan aku. balik, die cite kat sorang lagi kawan, xpasal kawan 2 plak kene cakap kat aku n terlibat sekali. kesian kawan 2. melalui kawan aku yang jadi orang tengah nie, die bagitau yang die kecewa ngan aku sebab aku xbagitau die pasal benda fasi2 nie. hello!!!! kami tau pon sbb HEA call kami sorang demi sorang. yang die sentap 2 kenape??? sentap sket xpe, nie sentap lebih2 lak! xpaham aku. die ingat sume bende nak bagitau die ke?

no wonder la ramai gile orang yang at first baek ngan die, pas2 jadi menyampah nak kawan ngan die balik tau. ini semua disebabkan oleh sifat die yang tersangatlah sensitifnye. hello kawan!!! jangan ingat kat dunia nie, sume orang nak ikot telunjuk awak 2, except laki awak kot. ingat 2! lagi 1, tolong la jangan anggap diri awak 2 sorang je yang btol. sedangkan xbtol pon. hmm.....ape2 pon, kite tengok jew la bile die nak berubah. wallahualam.....salam..

Thursday, August 5, 2010

idop aku ari nie...

assalammualaikum.....hi kwn2.....ari nie kite akan bercerite tntg......ahaha.....pe la skema sgt intro ak nie?? haha....xpe la....bukannyer ramai yg bc blog ak nie....hehe.....skang nie suasane di bilik ak....ermm...camne nk kate ek?? panas w/pon kipas da on semaksimum yg mungkin....bilik nie w/pon da ruangan yg terbuke, tp still panas gak....2 yg aku xpaham 2.....due2 rumate aku da tido...sok diorang da klas pagi kul 8.....sorg lagi bakal rumate aku (insya Allah) dlm proses nk tido...tp biasenyer kami berdue yg akan online sampai pagi....ye la, mentang2 klas sok kul 12.30 t/ari.....dats why la relax jew 2....kihkihkih.....hmm....member aku nie ngantok sangat kot....dats why cam malas nk online 2....xpe mie, troskan perjuangan anda itu....muahaha....

ari nie aku da 4 kelas.....as usual.....but unlucky for us, da 1 kelas batal iaitu kelas kul 8....knp unlucky?? coz klu kitorang taw awl2 yg klas batal, kan bez.....nie kitorang dpt taw mase hampir2 nk naek bas....benci aku.....huhu....pas2, ak pe lagi...blk bilik la......online jap coz da mase lbh kurang sejam lebih sblm kelas KM.....online ler sampai lebam....ahaha....xla lebam pon...kejap sgt x lebam kot....hmm....tyme nk g kelas KM 2, ak ingat diorg nie da pegi n ak xmsg plak diorg tny whether diorg nie da g ke x...then ak g la sorg....alih2 kul 9.30 2 eza msg ak xsiap lagi ke?? ak gtaw la ak da sampai kelas.....adess.....trok btol ak nie...ak ingat diorg da g.....hmm......rase bersalah lak....tp ak xle nk minx maap depan2 nie....biase la, ego aku masih tinggi lagi.....ish3....susah2.......

balik 2, tros ak tido coz klas seterusnya adalah pada pukul 2......blur jew la.....tido sampai kul 1.15 baru bangun.....wahaha.....trok2.....nsb baek smpt lg mandi.....mandi2 2, g klas.....ari nie klas abis lmbt lak....kul 3 br abis....haha......biasenyer awal jew....haha....da mase2 tertentu kot.....pas2 g klas statistik lak.......hmmm.....blaja bnd berulang....tp xpa la kot coz kite lbh paham.....miss wong ajar mmg best.....hehe.....balik klas 2, jumpe la abg2 yg kitorang sangke junior 2....hmm....ak n da geng mmg sependapat mengatakan bhw abg2 nie xmcm abg2 coz perangai mmg budak2 btol la.....adesss......

ak balik xtros bli makanan coz nnt sejuk coz aku puase ari nie.....ehehehe.....so ak, aimi n eza borak2 la kat meja batu 2......lame gak la....eza xlame sgt da ngan kitorang coz die kate nak naek ats.....so tgl ak ngan aimi je la......tyme kitorang borak2 2, tetibe aku perasan dari jaoh PJK! haha....tyme 2 die nk msk toilet...klu ak xperasan baju die, mmg aku xtau i2 die.....muahaha.....die mcm terhenti kejap kat depan pintu tandas 2...pas die perasan da org pndg die, cpt2 die masuk tnds....kitorang punye la tunggu die kua tandas.....tyme die kua tnds 2, die bukan tros kua, siap berdiri kat depan pintu tandas 2 lagi...aimi plak ape lagi....g tgkp gmbr die.....tp bile tgkp gmbr die kat dpn pintu toilet 2, cam xnmpk sgt gmbr die.....haha.....tp aku rase die xperasan kot kitorang amik gmbr die.....hehe....

pas2, ak still la lepak2 kat c2 sampai kul bape ntah, dlm kul 6.30 cam 2 la.....da r xsolat lg tyme 2....hehe.....mase aku nk naek 2, PJK pon da gak coz die nk g lab ap3....ak xpaham nape die slalu g lab ap3....lab ap4 cam jarang2 plak nk dtg....pelik2.....benci aku.....haha.....aku blur jew la....pas naek 2, solat n turun bwh blk.....bli la mknn.....aku pelik btol la, knp setiap kali aku puase, mesti aku lmbt nk berbuke?? ke salah aku sendri coz x aware?? i dun know......

pas bli mknn, kitorang dok kat meja batu balik...haha..giler2......borak2 lagi smpy kul 8.......tyme nk naek ats 2, PJK dtg nk g lab ap3....mesti dlm ati die kate " budak2 nie xbalik2 lagi ke?" haha.....so what??? mlm dlm kul 9, da perjumpaan lak ant edu n sains kaunseling cohort 4....aku ingat psl ape ntah, rupe2 nyer diorg nk wat grand dinner utk sume cohort....ape2 la....benci aku....ske nk mengabiskan duit aku yg mmg hmpr tiada nie.....hehe......pas2, fiq mule la ngan "ceramah" die 2.....bnd yg sket jew sepatotnyer seseorg 2 ckp ble jd pjg lebar klu fiq yg ckp...pening pale aku.....siap kene sound lagi ngan rumate aku,.....taw sentap!! ahaha.....xbaek2.....

Sunday, July 25, 2010

HaRi aKu.....

macam bese la....kalau xcite pasal ari ak, memang xsah. haha....actually, bukannya aku selalu cite pon psl ari aku kat blog nie kan?? hihi...ok la. start ngan pagi ek. pagi tadi luckily xde klas pukul 8. dari ari 2 lagi lecturer da mention yg kelas xde ari ahad nie.....huhu....besh2.....aku pon ape lagi...sambong tido pagi 2.. eh, jap2. actually aku bangun solat subuh dulu. wajib 2...hehe...lepas solat, aku basuh baju aku yang da direndam semalaman. tepat seperti yang disangka, baju yang direndam lame mmg busuk. bukan la lame sgt pon aku rendam....aku rendam dlm petang smlm, tapi cepat giler busuk. benci aku!! tapi aku rase salah satu faktor baju aku busuk coz aku punye baju 2 basah coz guling2 atas rumput 2 so die affect gak la dlm membawa bau kepada pakaian aku...haha..pas2, ak sempat lagi sambung tido sedangkan klas pukul 9.30 plak. ish333...(smbl menggeleng2kan kapla).....bile da tido 2, ape lagi...memang malas la nak bangun balik. hehe.....aku bangun balik dalam kul 8 lebih la. 8 lebih 2 xtaw la bape lebihnya ye. siap2 n then g klas....

klas second (utk ari biase) or first klas (utk ari ni) ialah klas KM. ape itu KM? KM 2 Kesusasteraan Melayu la. huhuhu....kitorang blaja pasal jenis2 puisi. paling takot skali tyme mantera la. bile bace mantera 2, rase cam betol2 plak. da 2, gune name Allah n Rasul plak 2. naseb baek Encik Phat nie bgtau yg mantera2 hanye utk pembelajaran shj. lega!!! huhu...btw, Encik Phat nie bukan calang2 orgnye. sbb Encik Phat nie bukannyer orang Melayu tetapi orang Thai. hebat x hebat?? aku rase malu plak coz die lagi terer cakap melayu n lebih memahami adat melayu nie daripada orang melayu sendiri. setiap bait2 kate yg muncul dari mulut die memang....ntah, xtau la. Kawan aku kate die rase Encik Phat nie mesti seorang yg romantik. aku pon rase cam2. n it is just based on my opinion only k. Encik Phat nie da kawen. muke mmg youngie2. tapi xsangke umo da nak menganjak ke 40-an. ape2 pon, aku sangat suke die mengajar...hehe..

pas2 balik dpp. kitorang gi bli makanan dulu coz tersangatlah lapar. pelik aku. aku rase pagi 2 aku da makan da sarapan tapi still lapar lagi. maybe sebab ujan kot. hehe...;lepas da bli makanan 2, aimi ajak aku g makan kat bilik die. aku pon on je la. tyme 2 da tikah skali. bile sampai dekat ap3, aku da nampak PJK dr jaoh da. die dok kat taman arnab 2 or skang nie ble dikatekan taman burung. memule aku xperasan but bile aku perhati betol2, memang die. aku kenal coz baju yg die pakai. cepat2 aku kate kat aimi " jom la naek bilik ko". tikah pon ikot skali so aku xkesah la...aku bukan menyampah ngan PJK 2 n aku juga bukan la membenci die tapi aku seboleh2nye nak elak dari bertembung ngan die. bagi la aku mase utk lupekan peristiwa pahit nie....hukhuk......haha.....cam ak baru putus ngan die plak...sedangkan cakap pon xpenah...haha...bia kan....

petang g klas tatabahasa. kejap jew klas 2. lecturer explain pasal tugasan n then kitorang da ble dismiss. besh giler!!! lepas 2, g kelas statistik plak. kene tunggu la plak coz kelas statistik start kol 3.30 ptg. kitorang abis kelas tatabahasa tadi kul 2.30. rugi2. klu x, ble balik awal. haha....mase klas statistik plak, kitorang da blaja sampai bab 3. siap da tugasan lagi. next wed kene bawak kalkulator. abis klas, aimi g tandas and kitorang pon tunggu la aimi. tyme kitorang tunggu 2, nampak alep azmi. aku memang xperasan bile mase die masuk. die slalu macam 2. ape2 la. die lalu depan kitorang pa2 die g blah2 nk g dkg 3/1 2. ak perasan die cam pandang2 ke arah kitorang. i wonder same ade die kenal kitorang lagi ke x. aku rase stkt nie da 3 kelas kitorang same ngan alep azmi. camne ntah aku ble dapat satu kelas ngan die? naseb kot. haha....ezza pon perasan gak die pandang ke arah kitorang. pas2, bile cam lame sket, die lalu lagi depan kitorang. nak g mane ntah mamat nie. maybe die nak pegi bus stop bas die kot.

balik dpp, tros bli makanan coz malas nk turun lagi. lagipon ujan, so aku rse xselesa. huhu....banyak gak aku makan ari nie. makan roti susu 1 keping ngan makan nasi putih + tomyam + telur dadar... yummy2.. bese la kan, klu nk menunggu makanan, mesti lame. tyme 2 la kitorang nmpk abang man. haha.....i mean suriman. fiey kate dak2 matriks dlm bilik die pgl suriman abg man.haha.....memule 2 aku rase die xperasan kot aku. tyme ak tercongok depan kedai roti canai 2, die pon nk blah dari c2 coz die pon tunggu mknn die kot. mase die bangun 2 la, baru die perasan aku. aaarghhhhh!!!!!!!!!!!!!!! perasannnnnnnnnnnnnnyyyyerrrrrrrrrrr akuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!!! haha....but seriously, aku rase die pandang aku. aku pandang die pas2 kalih. aku nak senyum tapi senyum 2 xterbentuk. jahat kan aku?? hikhik....pas2 kali kedue die pandang, aku kalih gak. bile die membelakangi aku, die pandang skali lagi. ak kalih gak. bile aku pandang die balik, die da ilang di sebalik dinding. huhuu....nak wat mcm mane?? aku segan la ngan die. lagipon, aku takot die da ade gf. aku xske kacau orang yg da gf nie. aku xmao digelar perampas. or maybe, klu org cam aku nie, maybe digelar pengacau. nie merupakan kali pertame aku tgk die pakai baju korporat. waaahhhhhh......smart gilerrrrrrr!!!!!!!!!!!!!!!!! hahahahaha......nway, sampai sini jew la aku cite. penat plak rasenye. haha......nite!!!

Tuesday, July 13, 2010

going a long way today...

kenape plak ak cakap cam2? memang ari nie ak jauh berjalan...actually xla jaoh pon. dekat jew. 45 minit da sampai. tapi perjalanan 45 minit itu ditambah plak dengan aktivit menunggu bas selama hampir 4 jam. ape cer nie? well, ari nie ak ade kelas selama 3 jam start dari pukul 8 sampai 11 pagi. after dat, ak n 3 org lagi member b'cadang nak klua. but kitorang g separate ways la. due org nak pegi alor star, ak ngan osrang lagi nak pergi jitra. mule2, pegi tunggu kat dpp, orang semakin ramai but bas masih xsampai2 lagi. hurmm...so kitorang pon berpindah ke Dewan Gugusan Kuliah 2 (DKG 2) untuk tunggu bas kat c2. tunggu punye tunggu, satu demi satu bas muncul. tapi yang harunye, setiap bas yang lalu dipenuhi dengan manusia2 yang bercadang untuk membeli belah pada ari ini. disebabkan ari nie xramai orang ade kelas, dats why la diorang kua kot. penat nyer hanya Allah yang tau..ape2 pon, ak selamat membeli belah..alhamdulillah....

ba ba kebaboom!!!!!!!!

gomenasai....huhu...i'm kinda freak person so please, don'tbother abt my freaky personality k? good! ok, ari nie ak nk cite psl ape ye? yeah, psl study la of course. first of all, psl subjek. sungguh ak tidak menyangka bahawa ak dapt 1 lecturer yg same utk 2 subjek yg berlainan...wawawa....unbelievable..tp ak risau gak coz 1 lecturer means a lot of works waiting for me to be done for..dats kind of make me worried.....nway, the lecturer seems nice so i won't bother sgt. but i got nice lecturer once but she gave us an average marks. she seems so strict in giving marks for assignment...so it worry me a lil bit.....

then, skang nie musim pelajar baru masuk so of course, sape2 yang penah masuk U, mesti akan terimbas kembali time masuk semester pertame. xingat banyak pon, mungkin akan tersangkut jugak sket kat kepale 2. but what surprising me the most, it seems like the students are ingcreasing dis year. ak rase time ak sem 1, xla seramai 2. biase2 jew rasenye. tapi aku rase jumlahnye agak luar biase pada tahun nie..haha..xble blah ayt ak. tp budak2 baru nie ramai plak yg hensem2. 2 yg plg xble blah 2. xpaham ak. tyme ak, xde plak yg hensem2. tyme nie jugak la nk masukkan yg hensem2. sedey2......

yang peliknya, muke yang selame nie ak xpenah nampak kat DPP YAB ble pulak memunculkan diri mereka...dats kind of weird...kitorang siap kate diorang nie pelajar baru which is quite shameful for me to called them that....haha......well, i'm off!!

Saturday, July 10, 2010

la....la....la.....

aha!! guess what?? ak da smpy uum pg td, dlm kul 10 lebih....ak tgk ramai giler yg tunggu bas nk g bndr....rupe2nye diorg sume nk g membeli belah coz duit pt da masuk...wow!!! sukenyer ak!!!! haha...ak amat menanti2kan duit pt....haha....ayt ak xle blah......nway, sumthg shocks me when i arrive here........first, ak xsangke ak ble dapat internet dlm blk....wawawawa.....suke ak......tp dis thg xla surprise sgt.....yg sgt surprise bg ak ialah........BANYAKNYE COURSEMATE AK DAPAT DEKAN!!!! waaaaaaaaaaaaaa.............jelesnyer ak...........yada na.........rumate ak pon dpt dekan gak....ak ntah bile la nk dpt dekan........sedey ak..............tp 2 la, ak nie kan pemalas....nk dpt dekan 2 cam dlm mimpi jew......klu sem nie ak wat maen2 lagi, xde harapan la nk dpt dekan........jeles...........asal sume org naek sem nie? even bestfriend ak yg xsame U pon got 3.5 n above....ak?? msh di takuk lame......waaaaaaaa..............sedey2........tp 2 la....ape2 pon, sem nie must be better than last week...............FIGHTING!!!! GAMBARE MASU!!!

Tuesday, July 6, 2010

mOshi mOshi.....

i'm back....setelah sekian lame.....haha......ape cite ak skang??? xde cite sebenarnye.....i will be back to uum in just a few days......packing? not yet....nk pegi nnt, br ak packing.....hehe.........rumate masih kekal seperti dulu....ble ke ak bertahan? boleh kot....cume mungkin keadaan x seperti awal2 kitorang jumpe dulu........ak rase dlm bilik 2, maybe ak yg kene ignore....hehe....n ak sure yg masuk bilik ak mesti senior....why? junior xmungkin akan dicampak kat tingkat atas........as far as i concern, memang macam 2 la.....huhu..........ape lagi new things yang maybe akan ade ek?? huhu...can't wait to see........oh ye, result ak terok.....sad sad sad........kenape maintain jew?? ak nk jugak naek....haha......cam dalam mimpi jew............bole jew klu nk naekkan pointer tapi ak nie kan pemalas...klu ak stay mcm nie, sampai bile2 pon pointer ak xkan naek.......sume org berubah ke arah yg lebih baek....ak plak masih di takuk lama..........anyway, i will update my blog as much as i could so see u then........

Thursday, March 11, 2010

everything's falling apart......

nape ak bg statement cam2????? mmg seriously, everything around me is falling apart right now....people keep fighting or to be more precise, do not talk with each other anymore...why is this happen around me??? i feel like a victim in this situation that not including me of course....i'm sick of it....i don't know where to share my feeling....people do not understand me at all......why?? why???? why??? i don't know either....i'm a person that people find hard to understand, but i can't put the blame on them and they can't blame me either....i'm just trying to be myself right now.....so supposely, people can't change what i am right now, isn't it??? i don't care really....what people want to say about me....i don't care at all.....i just want to be myself and please do leave me with my own world.....

Wednesday, February 3, 2010

HaTe It!!!

hate what?? i dun noe...i juz feel dat i hate myself...why?? because i can easily hate and like a person just like dat...i dun noe...somebody help me!!!!!!!!

Friday, January 22, 2010

cer akoo..........

ape cer ak skang??? hah...ak busy giler ngan assignment yg b'lmbk...pas2 xtaw nk wat mane 1...pas2 ari selase nie da presentation laks...aduh, benci btol ak...di suruh mengajar tnp diajr utk mengajar....huhu. i think dats my life 4 now...huhu...byk plak nnt question2 yg ak xpasti sama ade ak leh jwnb @ x. pas2, ak t'libat ngn byk skandal plak skang...haha...xde la, memain jew...ske2 ak jew nk memain tyme busy camni...anyway, juz hope i can do better 4 dis sem. i'm afraid dat i will not succeed in dis sem. takotnyer!!!! huhu...wish me luck ok!!

Monday, January 11, 2010

isk isk....sedey2 + bengang....

ape yg sedey???? xtaw la ak nk ckp camne...ari nie sume cam xkene jew. i2 ak buat salah, ini ak wat salah. cam da yg xkene jew di mate manusia2 di sekeliling ak nie...terase pelik plak ak....awl pg nie, ak ok jew. pas2, mule la ak xde mood. tp xde mood ak skang xmcm xde mood ak dulu. dulu, bile ak xde mood, maknenye ak akn wat muke spjg ari. skang nie, ak xde mood tanpe perlu menarik muke.

ak xtaw nape, ak kurg sket ngan sorg coursemate ak nie. dulu, ak ok gak ngan die. tp skang, bile die da dekat ngan ak, ak rase cam nk lari jew dr die n xnk ckp ngan die lgsg. tp xle la plak wat cam2. tp ak ckp gak ngan die. but ak not sure sama ade die perasan ke tak yg ak dingin ngan die. da lame da bnd nie ak prasan b'laku. since ak nk laz2 sem 1. bile msk sem 2, tmbh pelik jew ak rase nk ckp ngan die. nway, perangai die nie ske berubah2. ssh nk predict ape reaction die, ape yg die nk, ssh btol ak nk taw. dats why kite xtaw bile die akn melenting, bile die akn mrh, i dun know.

tmbh lg 1 mslh. rumate ak leh plak wat hal ngan ak. rumate yg same. ak xtaw la ape mslh die ngan ak. die kate die ok ngan ak. tp klu ak tgk, die mmg xok. ak xtaw same da ak yg da mslh or die yg da mslh. pelik2 la. mcm peristiwa td contohnye, ak g amik nota kat kedai fotostat, tp ak amik utk ak sorg jew la...pas2 tetibe, rumate ak tny ak xamik kn skali ke utk die. ak kate la x coz ak t'lupe. pas2 die g tarik muke ngan ak. ok fine la. ak xkesah pun. n then, bile msk kelas2 seterusnya, tros die xckp ngan ak.

ape la mslh die??? ak xamik kn bnd 2 pun da jd perkara bsr skang nie. tros xnk ckp ngan ak 2. xpaham2. bia la. asl kn die bahagie. die kate die xde mslh ngan ak. tp skang nie, sape yg da mslh ngan sape???? ak slalu pk, salah ak ke sume nie???? Judge it urself.

p/s : xtaw la plak klu baek blk pasnie...